Katadvies.nl

Sommige zielen vinden alle katten ongeveer hetzelfde.
Voor een kattenmens is iedere kat vanaf het begin der tijden een volstrekt uniek wezen.

Kattengedragstherapie

Katten zijn echte gewoontedieren, ze willen weten wat ze kunnen verwachten. Wanneer door omstandigheden hun leventje op z'n kop gezet wordt kunnen ze gestresst raken. En als het tegenzit gaan ze gedrag vertonen dat ongewenst is, zoals sproeien, slopen, dwangmatig wassen e.d.

Laat zoiets niet te lang duren. In uw, maar zeker ook in het belang van uw kat. Durf advies te vragen. Sluit ook eerst medische problemen uit bij b.v. onzindelijkheid en ga naar de dierenarts. Als deze niets kan vinden dan kunt u (laten) kijken naar het (probleem)gedrag en hoe dat is ontstaan. U kunt hiervoor een consult aanvragen.

 

Bedenk echter wel dat er nooit garanties gegeven kunnen worden. Veel, zo niet alles hangt af van de inzet van u als eigenaar en de tijd die aan de gegeven adviezen besteed zal worden. Als een probleem al een langere tijd bestaat dan kunt u niet verwachten dat het in één week is opgelost. Maar veel van het ongewenste (probleem) gedrag kan vaak verholpen of in ieder geval verbeterd worden. 

 

Omdat ik mij nu meer ben gaan toeleggen op het Dierentolken geef ik alleen nog aanvullend gedragsadvies wanneer dit tijdens een contact met een kat als noodzakelijk wordt gezien. 

 

Wel kan ik op verzoek gedragsadvies geven buiten het Dierentolken om. U kunt hiervoor een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.